Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E)

Sinds januari 1994 staat in artikel 5 van de Arbowet dat het hebben van een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) voor werkgevers een verplicht middel is om de gezondheid en veiligheid in hun bedrijf te bevorderen.

Het hebben van een RI&E met plan van aanpak is de basis van een goede en gestructureerde BHV-organisatie. Klik op onderstaand stroomschema voor de werkwijze.

Het bieden van een veilige en gezonde werkomgeving begint met inzicht in de risico’s. Met een RI&E en plan van aanpak brengt u alle arbeidsrisico’s in kaart en kunt u deze gericht aanpakken. Dit leidt tot minder verzuim, efficiënter werken en gemotiveerde werknemers. Het is voor iedere organisatie van groot belang om werknemers gezond, veilig en met plezier aan het werk te houden en zodoende ook flink te besparen op de bedrijfskosten. Tevens is het opstellen van een RI&E met plan van aanpak een geringe investering t.o.v. de boetes die kunnen worden opgelegd door de Inspectie SZW indien u niet kunt aantonen in het bezit te zijn van een actuele RI&E met plan van aanpak.

Neem voor meer informatie over het opstellen van een RI&E contact op met ons kantoor.