Inzet drone voor mobiel gebruik defibrillator

De Duitse groep Definetz heeft een plan ontwikkeld waarbij drones ingezet worden om een defibrillator af te leveren bij mensen die een hartaanval hebben gekregen. De drone zou het apparaat snel ter plaatse kunnen brengen, waardoor levens gered kunnen worden.

Volgens Definetz is er een concept ontwikkeld waarmee wordt aangetoond dat het dronesysteem kan werken. Het voordeel is dat een drone niet gebonden is aan wegen en dus geen last heeft van verkeersdrukte, waardoor deze sneller ter plaatse kan zijn dan een ambulance. Hierdoor kunnen levens worden gered, zo meent Definetz. De drone, genaamd Defikopter, moet namelijk ingezet worden als iemand een hartaanval krijgt. Omstanders kunnen de drone dan oproepen via een speciale app op de smartphone. Deze kan gps-locaties doorgeven zodat het apparaat weet waar het heen moet vliegen.
Levensreddend gebruik drone
Definetz heeft de drone ontwikkeld in samenwerking met het bedrijf Height Tech en stelt dat een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur gehaald kan worden. De actieradius is met 10 kilometer nog wel beperkt. Waarschijnlijk is er echter eerst financiering nodig om de drone daadwerkelijk in te kunnen zetten.

Bron: Tweakers.net – 25 augustus 2013